IJsselFilm projecten

IJsselFilm laat mensen films maken. 
Tot nu toe heeft IJsselFilm drie filmprojecten op de rol. Door de corona zijn alle afspraken daarvoor  gemaakt maar blijft de uitvoering even hangen. 
Mocht u suggesties hebben voor een lokale productie of wilt u meer weten van wat we doen, neemt u contact met ons op.

 

Boerenbruiloft bij de IJssel in Schelle Oldeneel 

Roeiend over de IJssel stapt bruidegom Gait aan wal in Oldeneel, bij de krib met de overhangende wilg. Bruid Toos wacht, omringd door familie en vrienden, haar bruidegom op. Het feestelijk gezelschap loopt in optocht over het veerpad naar de dijk en vertrekt in tentwagens naar het gemeentehuis voor de plechtige ceremonie. Deze dag heeft een bijzondere afsluiting, met een knipoog. 

 

Het scrip voor deze boerenbruiloft gaat over de trouwdag van het bruidspaar Dijk - Logtenberg en speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.

Vanwege corona maatregelen volgt opname begin 2022. 


Het gelui van de Angelusklok over de uiterwaard in Wilsum

De zwerftocht van deze eens gewijde klok is, dankzij inzet van enkele bewoners uit Wilsum, in beeld gebracht. Het verhaal van de Angelusklok begint in het jaar 1477. Jan Gisebertson potgijther goot de Angelusklok die toen in de toren van de nog gewijde Rooms Katholieke kerk te Wilsum kwam te hangen. Hoe kon het gebeuren dat de klok uit de toren van de Lambertuskerk verdween en hoe is de reis door de tijd van de Angelusklok verlopen? 

 

De rijke geschiedenis van de held uit deze film, de Angelusklok, is te beleven in deze IJsselFilm. Een audiovisuele productie van bewoners uit Wilsum. 

Het Zwartewatersklooster, de Veldschuur en de Olde Mate

 

Het verhaal van deze film is het landschap dat vanaf het Zwartewatersklooster wordt ontgonnen en weer wordt verlaten. Dat landschap schuift op van het Zwarte Water tot Staphorst & Rouveen. De rijke historie van dit gebied; landschap, natuur en (cultuur)historie is een onuitputtelijke bron voor het maken van een IJsselFilm. 

 

Het script voor deze IJsselFilm is in wording. De organisatie achter de Veldschuur neemt als producent het voortouw met als inzet: samenwerking met bewoners en belangstellenden.